Xerrades

Els amfibis i rèptils del nostre entorn

Començarem el cicle de les xerrades parlant dels amfibis i rèptils. En Joan Maluquer (Biòleg) i l'Antonio Garcia (biòleg ambiental), ens explicaran les meravelles d'aquests dos grups d'animals, que per molts de nosaltres són d'allò més desconeguts. També ens comentaran quines espècies tenim al nostre poble i de ben segur que ens canviaran l'errònia perspectiva que tenim sobre alguns d'ells.

Els ratpenats, els nostres veïns nocturns

En Xavier Puig (llicenciat en Ciències Ambientals), ens endinsarà en el fantàstic i desconegut món dels ratpenats. Inicialment ens explicarà les característiques i moltes de les curiositats d'aquest enigmàtic grup d'animals, també ens descriurà quines espècies tenim al nostre poble i per acabar, ens farà una explicació pràctica de com detecten i identifiquen els ratpenats.

Sortida nocturna sobre els amfibis

Aquest any, també farem sortida nocturna, però la dedicarem explícitament als amfibis, i algun rèptil despistat que es deixi veure. El nombre de places de la sortida serà de 30 persones (inclosos nens) i constarà d'un circuit de tres basses del nostre poble, per tal poder trobar algunes de les espècies d'amfibis que tenim.

Herbes i plantes remeieres

De la mà de la Isabel Ubach (remeiera i divulgadora de natura) coneixerem les plantes aromàtiques i medicinals que tenim al nostre entorn, quins usos tenen i també, posarem en pràctica com s'han de preparar, per a treure el màxim profit a les seves qualitats.

El canvi climàtic i les espècies exòtiques

En aquesta xerrada, la Isabel Muñoz (catedràtica de la facultat de Biologia de la UB), ens explicarà com influeix el canvi climàtic sobre les espècies exòtiques, facilitant en alguns casos la seva expansió, i tota la problemàtica que comporta aquest fet.

Xerrada sobre la vespa velutina

Sent un tema que està en l'actualitat i havent trobat ja, dos nius de vespa velutina al nostre poble, hem volgut que la Marta Miralles (Tècnica Mediambiental) i l'Antoni Armengol (expert en gestió de plagues) vinguessin a les jornades a parlar sobre aquesta nova espècie invasora. Que cal saber sobre la vespa velutina? Quina problemàtica comporta? Que cal fer? Són algunes de les respostes que ens desvetllaran

Sortida pràctica per conèixer la ciència ciutadana

Sortirem al bosc de la mà dels guardes del parc i l'Oriol Clarabuch (expert ornitòleg), per tal de poder identificar alguns dels animals que tenim al nostre entorn. Posteriorment, penjarem les cites a la web Ornitho.cat o l'app Naturalist, per a que les nostres observacions, tinguin un valor afegit i puguin ser útils per a realitzar estudis sobre la fauna autòctona.